Notiser om teknik

Apple ar presenterat sin iWatch som är tänkt att konkurrera med androida smart watches. Intresset var så stort att deras hemsida gick ner. En ny funktion, förutom att den kan användas som en iPhone, är att man ska kunna göra betalningar som är tänkta att vara ett komplement till kortbetalningar.

Den 9 september 2014 gick värdet av Facebook upp till 200 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 1500 miljarder kronor. Det är lika mycket som hela Sveriges statskassa. Vem sa att man inte kan tjäna pengar på IT och sociala medier? 

Den 7 november släpps Twitter in på börsen i USA och man förväntar sig få in strax över 1 miljard dollar på det. Teknik-aktier är extremt hett på börserna just för tillfället. Många experter tror dock inte att man kommer få uppleva någon ny IT-bubbla som för nästan 15 år sedan. De här företagen har lärt sig att intäkter räknas, även om just Twitter inte har så stora annonsintäkter ännu.

Bill Gates på väg tillbaka som vd i Microsoft? Ja, det verkar som att Bill Gates gör en Steve Jobs nu när nuvarande vd'n Steve Ballmer ska pensionera sig. Microsoft spås få samma uppsving som Apple fick när Jobs kom tillbaka som vd. 

Kanadensiska mobilföretaget, Blackberry, är till salu och det ser ut som att en kanadensisk pensionsfond kommer köpa upp företaget. Blackberry har haft svårt att konkurrera med iPhone och Android-mobilerna men har en en kassa på över 3 miljarder dollar. Prislappen på företaget kommer nog hamna över 5 miljarder dollar. Sedan är frågan hur Blackberry ska förnya sig för att återigen slå sig in på marknaden för mobila enheter.


Apple presenterade under måndagen (10 juni) sina nyheter i San Francisco. Det var ovanligt många "nyheter", men faktiskt inget som vare sig imponerade eller kändes som nytt. Där fanns lite uppdateringar kring appar, utseende, små extrafunktioner som man redan kan finna i andra mjukvaror såsom fotofilter av typen Instagram m.m. Förväntningarna kanske var för högt ställda, eller så är det inte samma sak utan Steve Jobs.Alla de stora internet-företagen Google, Facebook, Microsoft, Twitter och Yahoo! har sagt nej till att frivilligt lagra och sedan lämna ut privatpersoners e-mail-korrespondens till den amerikanska staten. Företagen menar att det är för krävande rent utrymmes-mässigt att spara alla mail en längre tid.


   
NEW YORK


Skatteverket i USA menar att man genom en laglig insyn kan komma åt alla de som smiter från att betala skatt eller begår brott. Vissa källor menar att skatteverket redan idag har tillgång till all mail men nu vill ha en lag som gör att den staten inte kan fällas för att göra något olagligt.

  

  Google presenterar Google+ Hangouts och många bilbehandlingsapplikationer genom Auto Awesome. Rekommenderas varmt!
  
STOCKHOLM

  Nya sökfunktioner på Google kommer ändra på vårt sätt att söka på nätet.
 
   
TOKYO
 Google Map flyger rakt in i din favorit-restaurang!
  Sväva in i St Peterskyrkan i Rom med Google Erath! Eller skjut iväg dig själv som en raket ut i rymden och se molnen förflytta sig live, eller snurra på jordklotet till andra sidan jorden. 
 
   
NEW YORK

 
  Copyright Socialliberalernas Nyheter